label index  ▪  name index jukebox  ▪  lightbox  ▪  memberlist  ▪  help  ▪  about this site  ▪ russian

Home > . . > Books > For You, Rio-Rita!

Featured  |  Last Comments  |  Search


For You, Rio-Rita! (Per tu, Rio Rita)
 

 
 
 zoom
 
 
 zoom
 

details

on other languages: РусскийDeutschCatalà

 Download JPG file Download JPG file Send E-card


Base fund 
Xavier Muñoz Torrent. Per tu, Rio Rita: L'extraordinari periple d'una cançó (Catalan Edition)

Publisher ‏ : ‎ OmniaBooks; contiene más de 140 imágenes a color edition (December 12, 2018)
Language ‏ : ‎ Catalan
Paperback ‏ : ‎ 158 pages
ISBN-10 ‏ : ‎ 8494854887
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-8494854880
Item Weight ‏ : ‎ 9.3 ounces
Dimensions ‏ : ‎ 5.83 x 0.38 x 8.27 inches

From the collection of Yuri Bernikov
Name: For You, Rio-Rita!
Additional information: Conté més de 130 imatges a color. El virtuós saxofonista i compositor Enric Santeugini, juntament amb la seva esposa Maria Mitjà, fa les Europes i amb els seus pasdobles s’encimbella al més alt de la música de ball a l’Alemanya de Weimar. Per tu, Rio Rita és la seva peça principal: té un èxit inusitat als grans salons de l’escena berlinesa i les més prestigioses orquestres l’inclouen en els seus repertoris, s’editen milers de còpies de la partitura i es fan versions en diferents idiomes. L’emergent indústria de la ràdio i del disc s’encarrega que la difusió vagi encara més enllà: de Centreeuropa a Escandinàvia i les Repúbliques Bàltiques, a França, Itàlia i Anglaterra, i d’allí als EUA, i insospitadament es fa molt popular a l’URSS, fins al punt de confondre’s com a pròpia pel públic soviètic.La crisi del règim de Weimar marca el retorn a Catalunya, on el seu projecte al club Danubio Azul no arriba a quallar i els deutes l’obliguen a acceptar un lloc més discret en la banda de la Creu Roja. La música que el va dur a l’estrellat a Europa passa pràcticament inadvertida a casa. Per contra, el seu Rio Rita no es deixa mai de tocar arreu del món, fins i tot constituint un element recurrent per a la filmografia russa contemporània i essent tema d’inspiració per altres cançons que parlen del pasdoble de Santeugini i el fan referent emocional de tota una època.El periple dels protagonistes permet apuntar diferents aspectes del món de la música de ball durant els anys 1920-30: dels pioners del jazz i el swing a Barcelona, a l’imperi del pasdoble i la seva introducció a Europa, i a la dedicació final a la composició de sardanes; molt especialment a través dels personatges i llocs que hi van apareixent i que descobreixen tot un univers líric, que ultrapassa fronteres i idiomes, estils i temps, i on no hi falten músics catalans. L’eix del relat, que s’inicia en una Gràcia industriosa i efervescent, és una bella història d’amor i de superació.
Label(s): Books
Additional keywords:  
File size: 1.0 MB | 2420x1650 px | JPG file: 673.9 KB
Hits: 428 | Downloads: 11 | JPG file: 5
Rating: 10.00 (2 votes)
Added by: bernikov | 14.10.2021 02:34 | Last updated by:  bernikov | 14.10.2021 02:47
 
 
Author Comment
Yuri Bernikov (bernikov)
Admin
Купил на Амазоне книжечку о Рио-Рите. Написана на каталанском языке, но те, кто знает испанский смогут без труда в ней разобраться. Да и без языка многое понятно.

Самое интересное для нас - дискография и слова на разных языках. К сожалению, в дискографии не указаные ни каталожные ни матричные номера, только примерные годы изданий и лэйблы. Интересно, что из 11 страниц добрых 3 страницы занимают советские издания, информация о которых вместе с некоторыми картинками взяты с нашего сайта (кто там жаловался, что у нас слишком много версий Рио-Риты? Вот, нашлись люди, кому эта информация очень даже пригодилась ). К чести автора, ссылка на сайт Russian-Records.com приведена в начале дискографии на 121 странице.
  14.10.2021 02:47
Offline User profile of Send an email message to    
Dmitriy Fediuk (LBVF1991)
Member

Comments: 36
Join Date: 12.02.2010
Исполнение
Что удивительно, насколько была популярна мелодия и только одно исполнение данной мелодии ее прославило по настоящему. Оркестр Марека Вебера исполнило ее идеально. Гениальная аранжировка, правильные акценты. Честно говоря, не приемлю исполнение современными коллективами, ибо мягко говоря оно оставляет желать лучшего.
  14.10.2021 11:53
Offline User profile of Send an email message to    
 
 

About this siteTerms of UsePrivacy StatementLinksContact UsGuestbook