указатель этикеток  ▪  указатель имён муз. автомат  ▪  избранное  ▪  участники  ▪  помощь  ▪  о сайте  ▪ english

Главная > . . > Книги > Für dich, Rio-Rita!

Лучшие экспонаты  |  Комментарии  |  Поиск


Für dich, Rio-Rita! (Per tu, Rio Rita)
 

 
Für dich, Rio-Rita! (Per tu, Rio Rita)
 
 увеличить    зеркальное изображение
 
Für dich, Rio-Rita! (Per tu, Rio Rita)
 
 увеличить    зеркальное изображение
 

подробности

на других языках: РусскийEnglishCatalà

 Сохранить JPG файл Сохранить JPG файл Печать изображения Послать электронную открытку


Базовый фонд 
Xavier Muñoz Torrent. Per tu, Rio Rita: L'extraordinari periple d'una cançó (Catalan Edition)

Publisher ‏ : ‎ OmniaBooks; contiene más de 140 imágenes a color edition (December 12, 2018)
Language ‏ : ‎ Catalan
Paperback ‏ : ‎ 158 pages
ISBN-10 ‏ : ‎ 8494854887
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-8494854880
Item Weight ‏ : ‎ 9.3 ounces
Dimensions ‏ : ‎ 5.83 x 0.38 x 8.27 inches

Из коллекции Юрия Берникова
Имя: Für dich, Rio-Rita!
Дополнительная информация: Conté més de 130 imatges a color. El virtuós saxofonista i compositor Enric Santeugini, juntament amb la seva esposa Maria Mitjà, fa les Europes i amb els seus pasdobles s’encimbella al més alt de la música de ball a l’Alemanya de Weimar. Per tu, Rio Rita és la seva peça principal: té un èxit inusitat als grans salons de l’escena berlinesa i les més prestigioses orquestres l’inclouen en els seus repertoris, s’editen milers de còpies de la partitura i es fan versions en diferents idiomes. L’emergent indústria de la ràdio i del disc s’encarrega que la difusió vagi encara més enllà: de Centreeuropa a Escandinàvia i les Repúbliques Bàltiques, a França, Itàlia i Anglaterra, i d’allí als EUA, i insospitadament es fa molt popular a l’URSS, fins al punt de confondre’s com a pròpia pel públic soviètic.La crisi del règim de Weimar marca el retorn a Catalunya, on el seu projecte al club Danubio Azul no arriba a quallar i els deutes l’obliguen a acceptar un lloc més discret en la banda de la Creu Roja. La música que el va dur a l’estrellat a Europa passa pràcticament inadvertida a casa. Per contra, el seu Rio Rita no es deixa mai de tocar arreu del món, fins i tot constituint un element recurrent per a la filmografia russa contemporània i essent tema d’inspiració per altres cançons que parlen del pasdoble de Santeugini i el fan referent emocional de tota una època.El periple dels protagonistes permet apuntar diferents aspectes del món de la música de ball durant els anys 1920-30: dels pioners del jazz i el swing a Barcelona, a l’imperi del pasdoble i la seva introducció a Europa, i a la dedicació final a la composició de sardanes; molt especialment a través dels personatges i llocs que hi van apareixent i que descobreixen tot un univers líric, que ultrapassa fronteres i idiomes, estils i temps, i on no hi falten músics catalans. L’eix del relat, que s’inicia en una Gràcia industriosa i efervescent, és una bella història d’amor i de superació.
Издание (-я): Книги
Дополнительные ключевые слова:  
Размер файла: 1.0 MB | 2420x1650 px | JPG файл: 673.9 KB
Просмотров: 730 | Загрузок: 14 | JPG файл: 7
Рейтинг: 10.00 (2 голосов)
Добавлено: bernikov | 14.10.2021 02:34 | Последнее редактирование:  bernikov | 14.10.2021 02:47
 
 
Автор Комментарий
Юрий Берников (bernikov)
Администратор
Купил на Амазоне книжечку о Рио-Рите. Написана на каталанском языке, но те, кто знает испанский смогут без труда в ней разобраться. Да и без языка многое понятно.

Самое интересное для нас - дискография и слова на разных языках. К сожалению, в дискографии не указаные ни каталожные ни матричные номера, только примерные годы изданий и лэйблы. Интересно, что из 11 страниц добрых 3 страницы занимают советские издания, информация о которых вместе с некоторыми картинками взяты с нашего сайта (кто там жаловался, что у нас слишком много версий Рио-Риты? Вот, нашлись люди, кому эта информация очень даже пригодилась ). К чести автора, ссылка на сайт Russian-Records.com приведена в начале дискографии на 121 странице.
  14.10.2021 02:47
Offline Профиль пользователя Послать сообщение участнику    
Dmitriy Fediuk (LBVF1991)
Участник

Комментарии: 36
Регистрация: 12.02.2010
Исполнение
Что удивительно, насколько была популярна мелодия и только одно исполнение данной мелодии ее прославило по настоящему. Оркестр Марека Вебера исполнило ее идеально. Гениальная аранжировка, правильные акценты. Честно говоря, не приемлю исполнение современными коллективами, ибо мягко говоря оно оставляет желать лучшего.
  14.10.2021 11:53
Offline Профиль пользователя Послать сообщение участнику    
 
 

О сайтеУсловия использованияКонфиденциальностьСсылкиПишите намГостевая